zondag, oktober 25, 2009

Wolfskamerloop

Eindelijk weer eens een 10 kilometerwedstrijdje vandaag. De laatste was minstens een jaar geleden, ik was dus benieuwd hoe dat zou gaan en wil me dit seizoen weer een beetje toeleggen op de 10 kilometer. Vandaag zou ik aan de start verschijnen in Huizen bij de Wolfskamerloop. Niet te ver weg en geen hele grote loop. Het was al de 61e keer dus wel zo vaak georganiseerd dat ik me geen zorgen hoefde te maken over onvolkomenheden.

In de afgelopen week was ik een beetje verkouden geworden en de hamstring van mijn rechterbeen is een beetje onrustig, dus ik was benieuwd hoe het zou gaan. Voor de start trof ik Theo uit de wedstrijdgroep die als toeschouwer aan wezig was. Hij wist te melden dat het stuk langs het water een beetje op en neer zou gaan. Goed om te weten, net als het feit dat het eerste stuk in het bos over mul zand zou gaan.

Het was lekker weer en na het inlopen wist een plaatsje op de vijfde startrij te bemachtigen, zo dat ik geen last zou hebben van mindere snelle lopers op het parcours. Direct vanaf de start liep ik lekker ontspannen. Ik had niet het idee dat het erg hard ging, gewoon een prima tempo, dus ik schrok toen ik ruim binnen de 4 minuten de eerste kilometer zag. Dat was niet de bedoeling en ik liet het tempo wat zakken en moest daarmee de eerste dames uit de groep maar laten gaan. De volgende kilometers gingen in een aanvaardbaarder tempo zo rond de 4.10. Nog steeds vrij hard en dat begon ik na 4 kilometer ook wel te voelen. Ik besloot niets te forceren en liet het tempo nog een beetje zakken naar ongeveer 4.20. In de tweede ronde zakte het nog iets verder. Maar ik bleef (net) onder de 4.30. En ik kwam uiteindelijk over de streep in 42.54. Een mooie tijd op een toch wel pittig parcours en zonder echt geforceerd te hebben. Mijn hamstring deed het prima en mijn verkoudheid was ik ook weer kwijt.

2 opmerkingen:

Gert zei

Een erg mooie tijd!!

Richard zei

Dank, ik was ook wel tevreden, vooral over de eerste kilometer.