maandag, december 18, 2006

Bananenloop

Een collega stuurde mij onderstaande informatie over een kleinschalig loopevenement in maart 2007. Het contrast met bijvoorbeeld Amsterdam is groot, maar daarom misschien juist weer erg leuk. Naar ik heb begrepen, is er keuze uit twee afstanden: 13 en 23 km.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Beste loopvrienden,

Zoals vorig jaar ben ik vanaf heden weer bezig met de organisatie van de lentelooptocht, de bananenloop, die wordt gehouden op 25 maart. Je moet leren van de fouten van vorig jaar en dat zal de organisatie zeker doen. Onze deelneemster uit Friesland zou gewonnen hebben, maar ze raakte van het parcours af. Een jonge deelnemer uit Huis ter Heide ging helemaal de mist in en kwam bij een begraafplaats in Cothen uit. Er zijn betere plekken te verzinnen! Dit zijn de missers waarvan we leren. Het scheelde onze deelneemster uit het verre Friesland toch de volle winst, die op de 13 km naar een deelnemer uit Schalkwijk ging. Hij nam de hoofdprijs met een brede grijns in ontvangst. Dit mag en kan niet meer gebeuren!!

De organisatie zal nu op bepaalde punten vrijwilligers opstellen om de weg te wijzen. Fout lopen is bijna onmogelijk! Het parcours voert langs de mooiste punten van het Krommerijngebied en is volledig uitgepijld. Bananen zijn zonder limieten te verkrijgen en dit geldt ook voor de sportdrank en/of water. Voor de sporters te gebruiken with no limits. Het prijzenpakket is uitgebreid met een fantastische prijs. Als het parcoursrecord wordt verbroken, dan zal deze worden uitgereikt door de organisatie. Naast veel hulde ook nog een fikse prijs mee naar huis!

Je kunt douchen bij de finish. Start bij basisschool De Horn te Wijk bij Duurstede. Aanvang 14.00 uur. School open vanaf 13.00 uur. Parkeren is kosteloos voor de school.

Na het borrelen gaan we weer gezellig met vrouw/man/kinderen uit eten in het centrum van Wijk. Het is vanzelfsprekend low budget en debediening zal beter geregeld zijn dan vorig jaar. Onze excuses hiervoor. Helaas is het inschrijfgeld met 10% verhoogd, omdat-als hetparcoursrecord wordt verbroken - die extra prijs uitgereikt moet worden. Is dat niet het geval, dan wordt de prijs verdeeld onder alle lopers. Toch best leuk.

Inschrijfgeld: 5,50 euro

Geen opmerkingen: