woensdag, januari 03, 2007

Sylvestercross


Een paar weken geleden nog dacht ik dat ik dit jaar de Sylvestercross zou laten schieten. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik liet me overhalen om het als een soort training te zien. Je hoeft niet elke keer een PR te rennen ten slotte. Daar zat ook wat in. Dus haalde ik, terwijl het oliebollenbeslag rees, een startnummer. Tijdens het oliebollenbakken trok ik alvast mijn loopkleren aan en toen de laatste bol uit de olie werd gevist vertrok ik naar de Soesterduinen. Het heeft zo z'n voordelen om daar dicht bij te wonen.

Het was lekker weer. Ik had besloten een korte broek aan te doen en na het inlopen trok ik nog een extra shirtje uit. Deze keer sloot ik ergens in het midden van het deelnemersveld aan voor de start. Met 1800 lotgenoten van start gaan is altijd weer een uitdaging, maar het hoede geen PR te worden. Ik moest mezelf wel steeds voor houden dat het niet erg is dat er clubgenoten voor me liepen. Ik klokte mijn "netto-starttijd" toen ik onder het start-doek doorging.

Het parcours lag er mooi bij. Maar hier en daar een plasje alleen het zand (zie de foto) was deze keer erg mul en in mijn beleving was de passage hierover ook langer dan voorgaande jaren. Dat kost altijd veel tempo en kracht. Door de indeling van de rondes is het lastig precieze meetpunten te vinden, maar de eerste ronde ging in ongeveer 13.40. Ik wisselde stuivertje met een meneer met een opvallend groene short over een zwarte tight. Het tweede rondje ging nog steeds lekker, nu in ca 13.05. Wel merkte ik dat ik wat weinig had gedronken en de oliebollen lagen wat zwaar op mijn maag. In het derde rondje ging de meneer met de groene short er had vandoor. Ik haalde Fokko nog in en wist er nog een eindsprintje uit te gooien. Bruto eindtijd 40.28, netto 40.07 met een laatste ronde van ongeveer 13.20. Mooi vlak gelopen en dus dik tevreden. En blij met een flesje sportdrank en een Fokke & Sukke tegeltje.

2 opmerkingen:

Floris Mulder zei

Hoi Richard, de reportage is nog te zien via internet: http://media.rtvutrecht.nl/139965
Het item is vorige week dinsdag uitgezonden (het zou donderdag zijn maar door veranderingen in de planning naar voren gehaald). Leuk dat je op mijn site was.

Richard zei

Hallo Floris,

Dank! Ik ga direct kijken.

Richard