donderdag, juli 19, 2007

lopers en muziek

Veel sololopers lopen met een mp3-speler op zak. Bij groepstrainingen zie je dat niet. Het is niet echt beleefd in een groep en je mist ook de aanwijzingen van de trainer. De enkele malen dat ik alleen loop, loop ik ook zonder mp-3 speler. Dat komt ook omdat ik er niet één heb.

Waarom dan toch een blog entry over muziek? Als ik loop gebeurt het regelmatig dat er een liedje in mijn hoofd zit dat dan ook voor lange tijd daar blijft zitten. Het hoeft niet altijd een favoriet nummer te zijn, als er maar een bepaalde kadans in zit, blijft het lekker hangen. Ik had dat vroeger al, toen ik dagelijks ruim 15 kilometer heen en weer fietste naar de Universiteit. Uit die tijd stamt de herinnering aan King in a katholic style van China Crisis. Dan weet je gelijk welke tijd dat ongeveer was. Dat was een mooi nummer met de perfecte kandans.

Eén van de leuke dingen van Internet is dat je zo'n liedje ook direct kunt laten horen. Op youtube vond ik onderstaand filmpje. Je moet even door de eerste anderhalve minuut heen en dan begint China Crisis.

Wat zijn jullie favoriete loopnummers?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik luister altijd naar de radio, dat is veel amusanter dan enkel muziek. Radio 2 is mijn favoriete zender. Je hoort nog eens wat!

Richard zei

Hoi Marina, Dat is inderdaad ook een alternatief, zeker nu met Radio Tour de France. maar dan moet je wel een beetje goede ontvangst hebben. Jij hebt overigens ook een leuke weblog, ik heb je bij het rijtje links gezet.

Anoniem zei

Had vandaag 'Joe's Garage' van Frank Zappa op de mp3 speler staan...