zondag, november 22, 2009

BAV Wintercup eerste wedstrijd

Ik zit lekker gedouched op de bank en ben zojuist thuis gekomen van de eerste BAV Wintercup wedstrijd van dit seizoen. Het was heerlijk loopweer. Niet te warm, maar wel warm genoeg om in korte broek en een shirt met korte mouwen aan de start te verschijnen. Ik was mooi op tijd om mezelf in te schrijven. Dat deed ik direct maar voor de hele serie, dus ik zal daar op 13 december en 17 januari weer aan de start verschijnen.

Als warming-up verkende ik een stukje van het parcours. Het was op zommige stukken toch wel een beetje nat, met maar een smal paadje langs de blubber, maar verder lag het er weer goed bij. Bart van de wedstrijdgroep stond ook aan de start. Hij is herstellende van een blessures en bood aan met me mee te lopen. Hij had wel het idee 4.05 per kilometer te lopen. Dat leek me wat te hard. Direct na de start ging hij er dus ook vandoor. Ik stond op de eerste startrij en wist snel een plaatsje aan de binnenkant te krijgen en ging als 6e of 7e het bos in. In de loop van het eerste rondje ontstond een groepje van 4 of 5 en ik probeerde een beetje in mijn ritme te komen. Ergens halverwege het tweede rondje ontplofte het groepje en moest ik alleen verder. Het tempo ging omlaag. In het eerste rondje zat ik nog op 4.06 per kilometer, nu kwam ik boven de 4.10.

In het derde rondje liep ik op wilskracht verder. Opvallende genoeg werd ik niet of nauwelijks ingehaald, maar de kilometers waren nu wel boven de 4.20. Ik hield er rekening mee dat ik niet onder de 43 minuten uit zou komen. In het laatste rondje sprak ik nog wat reserve-energie aan en mijn laatste kilometer ging nog in 4.11. Tot mijn verrassing stond de klok op 41.45. Dat betekende een nieuw PR op dit parcours en maar 10 seconden onder mijn snelste tijd op de 10 kilometer. Bart bleek uiteindelijk ongeveer een halve minuut sneller geweest te zijn. Dit geeft veel vertrouwen voor het komende seizoen.

Update: volgens de uitslag liep ik zelfs 41:42. En op de site van de BAV vond ik al een paar mooie foto's:Geen opmerkingen: