woensdag, april 10, 2013

Nieuwe schoenen en een nieuwe loopbaan

Ondanks dat het lopen al een tijdje op een laag pitje staat heb ik in de afgelopen maanden toch flink geïnvesteerd in schoenen en kleding. Allereerst heeft de AV Pijnenburg na lang wikken en wegen nieuwe clubkleding geselecteerd en deze werd beschikbaar gesteld in de lokale sportwinkel. Aangezien ik nog geen clubkleding had, heb ik ook een setje besteld.Plaatjes volgen later.

Op de avond dat de kleding afgehaald kon worden had de sportwinkel heel slim en attent een kortingsactie en aangezien mijn Mizuno Wave Fortis 3 al weer twee jaar oud waren, was dit een mooi moment om nieuwe aan te schaffen. Deze keer viel de keus (met advies van Anita) op de Brook Ghost 5.Deze geeft iets meer demping en heeft iets meer drop dan de Saucony Triumph 9 zodat ik lekker kan blijven afwisselen.

Ondertussen heb ik er een paar rondjes op gelopen en ze bevallen prima. Zo had ik ze ook afgelopen zondag weer aan. Deze keer liep mijn oudste zoon mee en we liepen het bekende rondje langs de Wieksloterweg en de Staalwijklaan. Het was prachtig loopweer en het lopen ging weer net iets beter dan de vorige week. Ik durfde het nu aan om 6 x 1 kilometer te lopen want ik begon mijn knie nu pas in loop van de derde kilometer te voelen en het bleef nog meer op de achtergrond dan de vorige keren.

Om de één of andere reden had ik wel maandag en dinsdag een gevoelige knie. Dat wil zeggen dat ik bijvoorbeeld bij trap af lopen of na een tijdje stil zitten iets in mijn knie voel. Uit overleg met de fysio vanmorgen maakte ik op dat dit niet verontrustend is. Ik mag de komende weken voorzichtig de omvang uitbreiden, maar moet ik nog even terughoudend zijn met snelheid.

En dan over mijn "loop"baan, afgelopen maandag was de laatste avond van de ALT-2 cursus en nu ben ik hulptrainer met certificaat. We kregen ook nog een mooi T-shirt met opdruk. Aanstaande maandag begin ik direct als hulptrainer bij de FitStart. Wil je me in bedrijf zien, dan kun je je nu nog aanmelden :-)

Geen opmerkingen: