maandag, maart 06, 2006

Club crosskampioenschappen

Ieder jaar organiseert de AV Pijnenburg een aantal clubwedstrijden. Begin maart staat daarbij de club cross op de agenda. Vorig jaar was ik verhinderd, maar dit jaar kon deelnemen. Evenals vorig jaar lag er weer sneeuw, maar niet zoveel. Het parcours was hard, maar niet glad.

De bossen van rond de atletiekbaan bieden een voldoende mogelijkheden voor een mooi parcours. Dat wist ik al van de Bosmarathon, de Sylvestercross en natuurlijk al die trainingen. Het parcours voor de club cross was behoorlijk pittig. Een rondje van ruim 2 kilometer met een paar heuveltjes en een stukje mul zand. Alleen bij de start/finish ging het even over een fietspad, maar mensen op spikes konden daar rustig naast lopen.

De prijzen worden verdeeld per categorie. Ik had vooraf geen idee hoe snel de andere D-groep is, maar van onze D-groep was Peter niet aanwezig, maar Eric en Titus wel. Een beetje dringen bij de start zorgde ervoor dat ik samen met Eric goed weg was. In de eerste ronde klampte ik een beetje aan bij Eric, maar na 3/4 rondje liet ik hem langzaam weglopen.

Ik was vergeten mijn stopwatch in te drukken, pas bij de eerste doorkomst zag ik dat dit een snel rondje was geweest (ca. 8.30). Ik liet het tempo wat zakken, maar de afstand tot Eric bleef redelijk constant. De volgende rondjes gingen allemaal in ca 9.00. Vlak voor het einde werd ik nog even bijgehaald door wedstrijdloper Edgar, die mij motiveerde om nog even te versnellen. Niet genoeg, Eric gooide er ook nog een versnelling uit. De eerste twee plaatsen waren voor onze D-groep.

Na even wachten kwam Titus als derde over de streep. Fokko en André werden nummer 4 en 5. Een mooi succes voor Jeff!

Nog veel meer foto's en uitslagen zijn te vinden op de site van

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je zilveren plak!

Groeten,

Jeff

Richard zei

Dank je, en jij bedankt voor de mooie foto's. Kon ik ze thuis laten zien dat het echt waar is.