dinsdag, juni 06, 2006

Lopers en dieren deel 2: De teek

Zoals ik hoopte heeft mijn lichaam de 10 kilometer van vorige week goed doorstaan. De resterende spierpijn heb ik er bij de training van zaterdag uitgelopen. Ik heb alleen een nieuwe blauwe nagel opgelopen. Waarschijnlijk had ik ze voor woensdag moeten knippen.

Dit is weer het seizoen dat we als lopers in de bosrijke omgeving van onze atletiekbaan geconfronteerd worden met teken. Zaterdag vond ik de eerste op mijn been. Erik had er ook één.

Het leidde tot een boel opwinding. Verbazingwekkend dat zoveel mensen nog nooit een teek hadden gezien of wisten hoe te handelen.

Een teek ziet er uit als een heel klein spinnetje. Het constateren van teek is geen reden voor paniek. Als de teek nog niet vastzit kun je 'm gewoon van je lichaam afpakken. Om een teek te doden moet je trouwens behoorlijk knijpen, want ze zijn vrij stevig. Zit de teek wel vast, dan moet je niet gaan knijpen of trekken met je vingers. In dat geval gebruik je een tekentang.

Zorg ervoor dat je de teek om het lijf heen zo dicht mogelijk bij je eigen huid te pakken neemt. Na de verwijdering nog even ontsmetten en klaar ben je.

De komende tijd wordt er door mij weer eens wat minder getraind. Twee keer heb ik afspraken op mijn werk en zaterdag heb ik een reünie van mijn oude voetbalvereniging. Ik zal wel weer wat rondjes voor mezelf gaan lopen.

Geen opmerkingen: