vrijdag, januari 01, 2010

Met z'n vijftienhonderden door het bos.

Natuurlijk kun je als soester hardloper niet om deelname aan de Sylvestercross heen. Een mooiere loop om het jaar af te sluiten is er niet en dat allemaal op fietsafstand. Dat laatste is extra fijn, want de deelnemers komen van heinde en verre met de auto, dus dichtbij parkeren is een uitdaging. Maar met een fiets kun je ongeveer tot op de startlijn komen.

Dit jaar deed ik dus ook weer mee en net als vorig jaar samen met een collega (Leon), zijn zoon (Jelger) en mijn zoons (Derk en Kees). Wij waren met z'n drie├źn mooi op tijd want het idee was om nu iets minder ver achteraan te starten, maar door de drukte was Leon wat laat en dus stonden we toch weer ongeveer achteraan. Om ons heen alleen maar andere atleten, volgens de uitslagen waren het er zo'n 1500. Het duurde na het startschot een kleine 2 minuten voor we onder het startdoek door waren. Gelukkig gebruikt de organisatie sinds een paar jaar chips, dus met een beetje mazzel worden onze bruto tijden nog gecorrigeerd.

Daarna begon het grote en gezellige slalommen, want ik liep de eerste ronde met Derk en Kees mee en we bleken toch ruim sneller dan de gemiddelde deelnemer. Zo kon ik diverse bekenden in het voorbijgaan groeten. Dit jaar bleef Derk in het voetspoor van Kees. Af en toe een versnelling om weer even bij te komen. Ongeveer zij aan zij sloegen ze rechtsaf naar de finish. Derk bleek uiteindelijk de sprint gewonnen te hebben en ze waren in brutotijden 16e en 17e in 16:46 en 16:47. De nettotijd zal rond de 15 minuten gelegen hebben. Jelger werd na zo'n 22 minuten (bruto) door zijn vader naar de finish gebracht.

Daarna mocht ik nog twee rondjes. Die gingen in 12:06 (inclusief weer strikken van een losse veter) en 12:25. Netto zal de tijd net als vorig jaar zo'n 39:20 geweest zijn. In de kou wachtten we nog even op Leon, die na netto ongeveer 48 en halve minuut over de streep kwam. Ik had het idee dat het parcours zwaarder was dan vorig jaar. Dat zal dan gekomen moeten zijn van het zand dat er opgegooid was in verband met de ijskorst die er een paar dagen eerder nog lag. Maar dat maakt zo'n cross alleen maar mooier.

2 opmerkingen:

Gert zei

Prachttijd gelopen in de drukte!
Een heel goed 2010 met veel loopplezier!

ruud zei

Sylvestercross was meer mooi dit jaar, voor mijn gevoel ook al war zwaarder dan vorig jaar, maar dat kan natuurlijk ook door de trainingsachterstand die ik heb.
Voor 2010: veel geluk, gezondheid en loopplezier!
Groet, RUud