maandag, januari 18, 2010

BAV-gelast

Wel gemoed ging ik gister op weg voor de derde wedstrijd van de BAV Wintercup. Het zou wel een moeilijk parcours zijn dacht ik, maar dat gaf niet.Ik had twee snelle tijden staan en hoefde 'm alleen maar uit te lopen voor een goede eindklassering. Als een hoger geplaatste loper niet mee zou doen, zou ik nog een plekje opschuiven. Bij de afslg het bos in, ontbrak het grote gele bord met BAV. En op het weggetje het bos in, was het verdacht rustig. Even dacht ik dat ik de verkeerde datum had onthouden, maar al snel vermoedde ik dat het was afgelast. En inderdaad afgezien van een paar mensen van de organisatie bij een gele party tent was er niemand.

De keuze voor afgeasting (voor het eerst in 35 jaar) was logisch, gezien de toestand van de bospaden. Het kleine stukje dat ik kon zien wad overdek met een dikke ijskorst, met daarop water en smeltende sneeuw, onbegaanbaar dus.

Onverrichterzake reed ik weer naar huis. Daar liep ik dan nog maar het achtje door Soest. Deze keer in 47 minuten. Het was duidelijk warmer dan de afgelopen weken, ik liep behoorlijk te zweten. Volgende keer weer zonder thermoshirt.

1 opmerking:

Ruud zei

Helaas afgelast, het zal wel terecht zijn. Ik had het bericht trouwens al vrijdagmiddag per email van de organisatie ontvangen. Het is toch wel erg raak met al die afgelastingen deze tijd. In 1985 liep ik ook de Wintercup (ik won die trouwens), en de 3e wedstrijd ging toen over 20km en ook toen was het een besneeuwde, gladde ondergrond. Ik liep toen die hele race van 20km op spikes, had daarna wel een paar dagen last van mijn kuiten. Ach, blijven leuke anecdotes.
Groet, Ruud