maandag, november 15, 2010

Wat moet ik hier nu weer van denken?

Het is weer november, dus is de BAV Wintercup weer begonnen. Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de 10 kilometer wedstrijd. Dat betekent een uurtje eerder starten en onzekerheid over mijn plekje in het wedstrijdveld. Gister was de eerste wedstrijd. Ik was niet zo vroeg bij de start als ik had gewenst en de warming-up werd daardoor iets korter. Dat is op zich geen probleem, want bijvoorbeeld de Gildeloop van dit jaar ging met een veel kortere warming-up nog prima.

Er waren voldoende deelnemers van de club (Emiel, Edgar, Berend, Theo, Martin, Stef, Erik) en het leek me handig om maar weer te proberen bij Berend te blijven. Al snel na de start sloot ik bij hem aan. Het rondje over het grasveld ging in 1:45. Dat leek een bekende tijd in vergelijking met vorig jaar. Toen liep ik twee keer onder 42 minuten. dat leek me nu ook mooi. Maar al snel in het bos had ik het gevoel dat het veel te hard ging. Ik probeerde een beetje tot rust te komen en toch Berend niet te laten gaan. Martin, die ook even aansloot raakte al iets op achterstand. Nog voor het eind van de eerste ronde moest ik ook een gaatje laten vallen. In de volgende rondjes dook mijn snelheid naar beneden, het scheelde meer dan 30 seconden per ronde.

Ik werd door diverse lopers ingehaald, maar had wel het gevoel dat het verval niet nog veel groter werd. Ergens tegen het einde van de derde ronde kon ik aansluiten bij iemand die me inhaalde. Ik wist zelfs weer een beetje te versnellen, maar echt hard ging het niet meer met een laatste kilometer van ca 4:20. Mijn eindtijd was uiteindelijk 43:24, een flink stuk langzamer dan vorig jaar.

Een echte verklaring heb ik niet. Berend's eindtijd was 41:17. In die buurt had ik ook gedacht te kunnen komen, dus echt veel te hard kan de opening niet geweest zijn. Anderzijds ging het afgelopen dinsdag ook wat moeizaam op de training en heb ik een klein kuchje, misschien toch wat nawee├źn van een weekend met wat weinig slaap?

Geen opmerkingen: