zaterdag, januari 01, 2011

Sylvestercross 2010

Het nieuwe jaar is weer begonnen en allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2011. 2010 werd natuurlijk traditioneel afgesloten met deelname aan de Sylvestercross. De laatste training had voldoende vertrouwen gegeven om te besluiten om 3 rondjes met Leon mee te lopen. Zijn tempo ligt wat lager zodat ik het voor mijn doen rustig aan kon doen. Derk en Kees liepen rondjes voor het goede doel. Derk zou proberen twee rondjes te lopen en Kees probeerde een scherpe tijd neer te zetten op één rondje.

Toen we zon drie kwartier te voren op het parcours kwamen, zag dat er toch wel lastig uit. Over de aangestampte sneeuw en ijs was een laag zand gegooid, maar hier en daar was de sneew er toch wel weer doorheen gekomen. Het zou dus opletten worden. Na het inlopen stond er al weer een grote meute voor de start. Kees kon tussen de hekken door vooraan invoegen zodat hij snel kon starten. Derk stond met wat andere vrienden verder naar achter en Leon en ik stonden op nog verder (ongeveer op driekwart). Het duurder dus wel even (2 minuten) voor we door de start gingen. En daarna ging het ook nog rustig aan, mede door de gladheid werd er voorzichtig gelopen. Bij de eerste doorkomst zag ik Kees al met z´n jas aan staan. Hij riep dat hij in 13 minuut 47 gefinisht was. Na de eerste ronde kon het tempo wat omhoog omdat er veel mensen na één rondje afhaakten. We haalden daardoor wat andere lopers in die ons eerder voorbijgegaan waren.

Het ging lekker, ik liet Leon het tempo bepalen en zocht mijn eigen lijn tussen de mensen door over de betere begaanbare stukken. In de derde ronde hielden we het tempo goed vast. Vorig jaar liep Leon hier nog rond de 48 minuten en nu zagen we dat we daar ruim onder zouden komen. Het bergje op naar de finish volgde nog een sprintje en kwamen we onder de 45 minuten (netto zelf geklokt) binnen. Daar troffen we ook Derk die zijn rondjes keurig vlak had gelopen in net iets meer dan 35 minuten netto.

Alle reden voor ons vieren om tevreden het nieuwe jaar in te gaan.

Geen opmerkingen: