vrijdag, februari 04, 2011

Ups and downs

In de week voor de weblogloop had ik de donderdag training overgeslagen omdat ik me op dinsdag waarschijnlijk wat had geforceerd. Ik had flink spierpijn en voelde zelfs mijn hamstring een beetje. Maar na de weblogloop had ik nergens last van. Het tempo lag dan wel een stuk lager het was wel een grote afstand.

Dinsdag voor de training voelde ik me niet optimaal, alsof ik weer stevig verkouden zou worden. Op het laatste moment besloot ik wel te gaan trainen, maar om het schema maar gedeeltelijk mee te doen. In plaats van 3 x 5 x 400 meter liep ik er twee en ik liep ze wat rustiger (rond 1.36). Dat ging allemaal, maar niet heel makkelijk. Mijn benen deden zeer. Na afloop van de training was mijn rechterachillespees gevoelig. Thuis besloot ik deze direct te koelen. Op woensdag was het niet echt beter. Maar het begon me te dagen dat ik bij de weblogloop een keer flink met mijn rechterenkel gezwikt was over een bevroren hobbel. Er leek een lichte zwelling aan de buitenkant te zitten. Misschien was het toch niet mijn achillespees.

En inderdaad gister was het na nog een keer koelen en een nachtje slapen een stuk beter en zat de pijn echt aan de zijkant van mijn enkel. In verband met een cursus moest ik de training toch laten schieten, maar anders was ik ook niet gegaan. Dit weekend probeer ik weer een rustig duurloopje, maar het blijft een beetje kwakkelen.

Geen opmerkingen: