maandag, juni 20, 2011

Ik heb nog nooit zoveel gesport.

Inderdaad. Ik ben dagelijks aan het sporten: 2 keer per week naar de fysiotherapeut voor kracht en stabiliteitsoefeningen, minimaal 3 keer per week thuis grondoefeningen en 2 keer per week een duurloopje. In overleg met de fysiotherapeut mag ik daarvan de omvang langzaam opbouwen van ruim 30 minuten naar 60 minuten.

Maar zoals je al zult begrijpen, ben ik nog niet weer aangesloten bij de groep en loop ik nog geen wedstrijden. Van de directe aanleiding (de knie) heb ik de meeste tijd geen last, maar af en toe blijft het gevoelig bij het traplopen. De duurloopjes gaan prima en de meeste oefeningen ook. Maar vooral bij de stabiliteitsoefeningen (voor de spiegel) zie ik hoe vooral mijn rechterbeen wiebelt op zoek naar evenwicht. Daar lijkt me veel winst te behalen.

Het plan is om nog minimaal twee weken onder begeleiding te blijven oefenen en daarna aan terugkeer naar de groep te gaan denken. Het beste is natuurlijk om ook daarna nog flink aan de kracht in mijn benen, buik en billen te blijven werken.

Geen opmerkingen: