woensdag, juni 08, 2011

Fysio

Vorige week heb ik dan toch maar de fysiotherapeut bezocht. Mijn acute knieklachten waren ondertussen nagenoeg verdwenen. Maar nadat ik mijn verhaal had gedaan, waarin ik ook de kleine ongemakken van eerder dit seizoen had vermeld, mocht ik een paar kleine testjes doen. Op één been staan, op één been landen na een klein sprongetje, .... De fysiotherapeute vond mijn stabiliteit maar matig en vermoedde wat te weinig spierkracht in buik, billen en bovenbenen, waardoor andere delen te veel belast worden. Even een paar weken minden intensief trainen (en dus geen zomeravondcup vanavond), maar in plaats daarvan thuis oefeningen doen en 2 keer per week naar de oefenzaal.

Dus lig ik nu 3 keer per week thuis op de grond en vanavond ga ik voor het eerst oefenen bij de fysiotherapeut. Het is een beetje een domper, want ik liep zo lekker. Maar ik hoop hierna toch af te zijn van de reeks van kleine blessures en grote blessures te voorkomen. Ondertussen voel ik mijn knie nu nog alleen een beetje bij trap op lopen en nog minder bij trap af. Mijn rustige duurloopjes die ik wel mag doen hebben geen negatief effect.

Vorige week dinsdag maakte ik me nuttig door te helpen met de tijdwaarneming bij een 5 kilometer testwedstrijd. Dat had ik al eens eerder gedaan. Meelopen is leuker, maar als dat niet kan, is het ook leuk om je clubgenoten aan te moedigen en om te zien hoe de één worstelt en de ander een mooie tijd neerzet.

1 opmerking:

Tiny zei

Soms eens even niet kunnen lopen is best vervelend maar je kunt je nog best verdienstelijk maken voor het lopen. Goed gedaan!!