maandag, november 14, 2011

Wintercup november 2012

November betekent weer de start van de jaarlijkse wintercup bij de Baarnse Atletiek Vereniging. 3 wedstrijden van 4 rondjes over net iets minder dan 10 kilometer. 12 rondjes door het bos met klimmetjes en afdalingen. Lekker in de buurt, dus geen reden om niet mee te doen. Afgelopen zondag was het bovendien prachtig loopweer. Natuurlijk doen er meer Pijnenburgers mee, dus trof ik Jos, Berend, Theo, Ilse, Lotje en ook Kees bij de start. Ruim op tijd om lekker in te lopen en daarna in de korte broek en shirt met korte mouwen aan de start. Ik wilde ongeveer 4.15 per kilometer lopen en de uitdaging was om met niet tot een te snelle start te laten verleiden.

Het was even dringen bij de start en daarna zocht ik rustig de rug van Berend. Daarvan weet ik dat hij niet te snel start. Ik kwam mooi in een ritme en zag op mijn Garmin ongeveer 4.15. Onderweg naar het eerste klimmetje schoof ik een beetje op in de groep en haakte aan bij een meneer in een rood shirt, die werd aangemoedigd met "Bert". Zoals wel vaker merkte ik dat ik heuvelop en bij de afdalingen beter uit de verf kwam dan op de "vlakke" stukken. Bert liep een beetje hard dus ik liet hem langzaam een beetje weg lopen. Berend had mij moeten laten gaan. In de afdaling bij het weiland pikte ik weer aan.
In de loop van de tweede ronde liep Bert toch weer een stukje weg, maar ondertussen hadden we wel wat snellere starters ingehaald. De eerste 5 kilometer tijden gingen mooi: 4.10, 4.12, 4.09, 4.10, 4.14. Daarna volgende twee iets langzamere kilometers (4.16, 4.17) waarin "Wim" weer bij me kwam. Bij het ingaan van de vierde ronde versnelde ik weer iets, omdat ik wilde proberen om bij Bert te komen. Ik achterhaalde wel André van de BAV, die tegenwoordig op dinsdag met ons meetraint, maar Bert bleef buiten bereik.

Die versnelling hakte in tussen 8 en 9 kilometer wel in mijn benen, maar ik had nog wat over voor een snelle laatste kilometer, vooral de laatste 400 meter. Tot mijn grote tevredenheid klokte ik zelf 41:30. Later op de site bleek het 41:28. Op de site van racetimer staat ook nog een filmpje van mijn finish.


Alle reden om nog even na te praten, in de zon met Jos, Theo en mijn haas Bert.

Geen opmerkingen: