dinsdag, april 17, 2012

Herfst tijdens de zomeravondcup

Wie kent nog Gerard Cox's: "Buiten huilt de wind om het huis."? Da's niet het weer dat je verwacht bij een Zomeravondcup, maar vanavond was het toch echt het geval. De eerste wedstrijd van zomeravondcup 2012 op het nieuwe parcours Maarschalkerweerd werd gelopen in herstachtige omstandigheden: regen een harde wind en een graadje of 7. Ik had verwacht dat het wel wat rustiger zou zijn, maar er stonden uiteindelijk toch veel mensen op de smalle Mytylweg aan de start. Sommigen hadden wel last gehad van de files onderweg. Erik was zelfs zo laat dat hij de start had gemist en mij pas ergens tussen km 7 en 8 voorbij kwam.

Er waren weer vele bekenden. Natuurlijk een grote opkomst van onze eigen club: Theo, Bart, Martin, Sjaak, Gerrie, Dirk, Lotje, Esther, Petra, Berend, Jos (na zijn Marathon van vorige week), Stef en Erik iets later deden mee. Edgar, Wim en Esther zorgden voor de aanmoedigingen. En de mij bekende bloggers Snellerijk, Hardloper en Loopgek. Die zou ik in de wedstrijd niet weer terug zien. Ik ging niet voor een PR. een vlakke race die in een 43-er zou eindigen zou mooi zijn, tempo's van 4:20 ofzo.

Ik stond niet geheel vooraan, met als gevolg dat ik pas na paar seconden (10?) over de streep ging. Er lag geen mat, dus ik zal het wel met een brutotijd moeten doen. Berend liep ongeveer naast me, Martin en Jos die het rustig aan zou doen ergens voor me. Ik probeerde rustig te wachten tot er ruimte zou komen om een beetje snelheid te maken. Toch ging de eerste km met wind achter in 4:11. Ik sloot aan bij wat grotere mannen in de hoop dat dat een mooi groepje zou worden en ik wat voordeel tegen de wind in zou hebben. Ondertussen passeerde ik Gerrie. Helaas viel het groepje al snel uit elkaar en bleef ik alleen over. Terwijl ik Dirk inhaalde ging de volgende km in 4:13. Voor me liep Petra. Dat was een mooi richtpunt, heel langzaam kwam ik dichterbij, pas na km 3 (in 4:11) had ik haar achterhaald. Nu kwam een stuk van 2 km met tegenwind en dat moest ik dus helemaal alleen doen, want de lopers die ik af en toe inhaalde waren alleen maar richtpunten. Die kilometers gingen dus wat langzamer (4:16 en 4:22).

Bij 5 km stond Edgar die de tussentijd (21:30) doorgaf. Als ik vlak zou lopen kwam ik mooi op 43 minuten uit. Ik besloot een tikje te versnellen. De wind hadden we hier af en toe mee. De volgende 3 km's ging in 4:11, 4:13 en 4:07. Ondertussen kwam Erik langs en ik speurde in de groepjes voor me naar Martin, het zou wel leuk zijn, als ik die nog kon achterhalen, maar hij bleef onvindbaar. de volgen de km was een moeilijke, met wind tegen en een bruggetje over: 4:24. De laatste was traditioneel snel: 4:05 en toen had ik nog 100 meter op mijn Garmin :-( die raffelde ik af in 20 seconden, en ik versloeg nog iemand in de sprint. Ik klokte zelf 42:38. Ruim binnen de doelstelling en met een negatieve split.

Geen opmerkingen: