dinsdag, februari 19, 2013

Knie update

Vorige week donderdagavond heb ik een bezoek gebracht aan een manueel therapeut. Hij heeft mijn verhaal aangehoord en vervolgens zelf ook nog het één en ander onderzocht. Volgens hem was er geen probleem met mijn SI-gewricht, wel zijn mijn rechterheup en rechterenkel minder bewegelijk. Vervolgens heeft hij flink aan mijn rechterbeen getrokken. Bij mijn enkel was er een knakkend geluidje te horen waarna er meer beweging mogelijk was. Of het met mijn heup ook helemaal gelukt is, durf ik nog niet te zeggen. Dit zou de oorzaak van de pijn in mijn knie moeten wegnemen, maar lostte de pijn zelf niet direct op. Ik moest daarom deze week het hardlopen nog maar even laten. Wandelen (of in ieder geval niet stil gaan zitten) was wel goed. Morgen heb ik een vervolgafspraak om te kijken hoe het dan gaat.

Vrijdag was ik nog verre van optimistisch op spoedig herstel. Gister had ik voor het eerste het gevoel dat het de goede kant op gaat, maar dan wel heel langzaam. Ik kan nu vaker zonder dat ik iets voel mijn been buigen (bijvoorbeeld trap af lopen).

In het weekend heb ik twee keer een mooie wandeling in het bos gemaakt met een verrekijker en lekker naar vogels gespeurd. Gister was er weer een cursusavond van de opleiding tot hulptrainer. Daarbij hoorde ook een klein stukje praktijk, zodat ik ook ongeveer 3 rondjes gejogged heb over de baan. Dat zegt nog niets, maar het ging in ieder geval wel.

Geen opmerkingen: