maandag, november 30, 2015

Vooralsnog geen herstel

Alweer drie weken geleden kreeg ik plotesling last van mijn linkerachillespees. Ik hield een week rust en probeerde bij de daaropvolgende dinsdagtraining of er een reactie zou zijn. Ik deed de helft van de training mee en had tijdens die training nergens last van. Maar 's avonds thuis werd mijn pees toch weer stijf en pijnlijk. Het was wel minder dan de week ervoor. Nog maar een weekje rust en dan weer verder kijken was de gedachte. In die week bleef het wel gevoeliger. Als ik op mijn tenen ging staan of mijn achillespees rekte, voelde dat niet prettig. Bij de training van vorige week dinsdag wilde ik weer maximaal een halve training doen, maar al in de eerste serie van 600-400-200 voelde ik mijn achillespees en daarom besloot ik het daar maar bij te laten.

In de dagen daarna heb ik mijn achillespees regelmatig gekoeld en tegen het weekend had ik het idee dat er wat vooruitgang in zat. Gister liep ik daarom heel rustig een rondje van 6 km. Onder het lopen voelde ik af en toe wel wat, maar minder dan bij de dinsdagtraining. Thuis heb ik direct gekoeld en ik had het even het idee dat er geen reactie zou volgen, maar helaas, in de loop van de middag werd mijn achillespees toch weer stijf en pijnlijk als ik rek of strek. En dat is vandaag ook nog zo.

Het blijft een andere blessure dan vorige keer, er is volgens mij geen zwelling en ook geen duidelijk aanwijsbare plek waar het zeer doet als ik knijp. Maar voorlopig moet ik waarschijnlijk nog meer rust nemen en eventuele wedstrijdplannen gaan de ijskast in.

Geen opmerkingen: