zondag, september 25, 2016

9e 10x10 Utrechtse Heuvelrug Estafette

Het kostte dit jaar wat meer moeite om een team compleet te krijgen en om voldoende fietsen en auto's beschikbaar te hebben voor deelname aan de Utrechtse Heuvelrug Estafette, Maar uiteindelijk hadden we weer 10 kanjers en met een inventief loop-fiets-autoschema werd de hele logistieke puzzel opgelost. Verder werd iedere deelnemer nogmaals op het hart gedrukt om van te voren goed de te lopen of rijden route door te nemen zodat de kans op verdwalen werd verkleind. En dus stonden vanmorgen de volgende lopers aan de start:
Etappe Loper
1 Menno
2 Edgar
3 Kees
4 Marcel
5 Titus
6 Emiel
7 Richard
8 René
9 Erwin
10 Theo

Menno zou na de eerste etappe afhaken, Marcel na de vierde en Theo zou pas op het laatste wisselpunt aantreden, hij ontbreekt op onderstaande foto. Daarnaast was Derk geblesseerd maar wel beschikbaar als chauffeur en fietser.
Op basis van onze vooraf opgegeven verwachte einddtijd mochten we als één van de laatste teams van start, met nummer 4 (team nummer 1 ging als laatste). Dat betekende net als vorige jaren een inhaalrace met nu zo'n 21 teams voor ons in het bos. De weersverwachting was uitmuntend en het parcours net als de voorgaande jaren weer prachtig. De organisatie was weer top, met net weer een paar kleine verbeteringen, waarvan je niet dacht dat het mogelijk was. Wat dat betreft was het eigenlijk een schande dat maar 25 teams meededen deze keer. 15 teams dat wil zeggen zo'n 150 hardloopliefhebbers hebben de kans op een unieke loopgebeurtenis laten liggen.

Wij waren er wel bij en hoe, Na 7 uur en 34 minuten kwamen we als eerste team weer terug bij AV Triathlon:

Het eerstvolgende team kwam een kleine twintig minuten later over de streep. Daarmee waren wij zeker van de eindoverwinning. Dat was een onverwachte bonus op deze mooie dag. We hebben dus ook nog even lekker zitten genieten:
Het was een echte teamprestatie. Onderweg hebben we geen tussentijden van de individuele lopers genoteerd. Ook de bijdrage van de scherp oplettende fietsers moet niet worden onderschat.

Hieronder vind je nog een grote hoeveelheid foto's die een mooi beeld geven van deze 9e uitvoering van de UHE.


`Geen opmerkingen: