vrijdag, oktober 06, 2017

Utrechtse Heuvelrug Estafette 2017

Eén van de mooiste en leukste hardloopevenementen in de omgeving is de Utrechtse heuvelrug Estafette. Misschien is het wel de mooiste van Nederland, maar het is slechts bekend in relatief kleine kring. Dit jaar was de 10e editie en we deden weer met een team van AV Pijnenburg mee. Helaas had ik moeten besluiten wegens sluimerende kuitklachten niet zelf mee te lopen, maar als team-captain en fietser heb ik wel weer genoten van een prachtige editie.

Net als voorgaande jaren was het weer prachtig weer. 's Morgens nog een beetje fris en mistig, maar al snel kwam de zon erdoor en werd het voor de toeschouwers en fietsers heerlijk weer. Voor de lopers was het misschien met 19 graden al wer een beetje warm. De Route was dit jaar gewijzigd. Dit jaar gingen we helemaal om de Grebbeberg bij Rhenen heen. Globaal ging de route vanaf Amersfoort langs achtereenvolgens Soesterberg, Austerlitz, Maarn, Leersum, Elst, Rhenen, Veenendaal, Overberg, Woudenberg, Den Treek en weer via Soesterberg en Soest terug naar Amersfoort.
We hadden een titel te verdedigen, want vorig jaar waren we de winnaar en mochten nu ook weer als één van de snelste teams laat van start. Dit jaar liepen achtereenvolgens Stefan Mets, Bas de Bruin, Kees Voorintholt, Marcel van der Kuil, Erwin Walgers, René Hilhorst, Derk Voorintholt, Erik den Oude, Theo van de Beek en Edgar Cukier. Al snel werden de eerste teams die eerder waren gestart ingehaald. Vorig jaar waren we uiteindelijk als eerste team terug bij AV Triathlon. Dit jaar lukte dat niet, maar al onderweg kregen we in de gaten dat we netto wel sneller liepen dan de teams die nog voor ons lagen. Iedere loper leverde weer een topprestatie en de begeleiding op de fiets zorgde ervoor dat we de optimale route konden lopen. Het resultaat was dat we dit jaar nog sneller waren dan vorig jaar, na 7.25:55 waren we weer terug en daarmee weer het snelste team.

De winst was natuurlijk een mooie kers op de taart, maar we hebben vooral heel veel plezier gehad en onderweg en genoten van de prachtige route. Kijk maar naar de bijgevoegde foto's. Er is nog ruimte voor andere teams, dus houd de laatste zondag van september maar alvast vrij.Geen opmerkingen: