maandag, oktober 12, 2015

Een prachtige uitvoering van de bosmarathon

Eind oktober kan de regen met bakken uit de hemel komen. Het ook prachtig weer zijn zoals vandaag en dan is het een feestje bij de Bosmarathon  Met de heldere lucht en zon was het bos prachtig en in de zon zou het op het terrein van AV Pijnenburg prima toeven worden. Bovendien had in de afgelopen weken niet al te veel geregend, ook het parcours lag er dus prima bij.

's Morgens vroeg was het nog wel frisjes tijdens het opbouwen van de tijdregistratie. Het ging gelukkig weer probleemloos en afgezien van een enkele verwisseling bij de inschrijving of de incidentele loper die de chip niet op de schoen had bevestigd verliep de verwerking weer als een zonnetje. Voor de start lag de baan er al prachtig bij:


Florijn van der Vliet wad e eerste winnaar van de dag.

Het mooie weer  verleidde natuurlijk veel deelnemers. In totaal waren het er bijna 600. Daarvan deed iets meer dan 60 mee met de 5 kilometer:

Bij de halve marathon waren het ongeveer 80. Met daarbij de nodige lopers van de wedstrijdgroep van AV Pijnenburg (Niek, Stef, Martin, Titus, Edgar). Bij de start kon Stef nog lachen. Twee rondes later trouwens ook. Niek liep knap naar de dere plaats met 1:27:18.

Het laatste onderdeel was de kwart marathon, met meer dan 150 deelnemers. Ik had de tijd om ook mee te doen, net als vorig jaar. Verder waren Jos, Theo, Dick, Berend, Gerrie, Tugrul, Marcel en Peter van de partij. 


Ik zorgde voor een plekje op de eerste startrij. Daar stonden ook Arnout en Vincent van het Baas running team. Die zouden te snel zijn. Jos kwam er ook bij. Hij besloot met mij mee te lopen. Ik was het omgekeerde van plan. De laatste tijd wordt het verschil tussen Jos en mij in wedstrijden steeds kleiner. Ik hoopte nu met hem mee te kunnen. Zo begonnen we ook. De eerste kilometer naast elkaar, daarna liet ik Jos voor, omdat de paadjes af en toe toch wel smal waren. Na 2,5 kilometer sneed ik een bocht wat slimmer aan en nam de kop weer over. Het tempo leek een beetje gezakt van net onder 4 minuten per kilometer naar net er boven en ik besloot weer iets aan te zetten. Jos bleef in mijn kielzog. Langzaam liepen we naar een andere loper toe die ons eerder had ingehaald. Bij 5,5 kilometer hadden we we 'm te pakken en nog steeds gingen de kilometers in ongeveer 3:57. 

Na 6,5 kilometer had ik het idee dat Jos moest lossen. Dat gaf me wat extra energie en dat was welkom want ik begon de vermoeidheid ook te voelen. Volgens mij Garmin liep nu de kilometertijd weer op naar net boven 4 minuten (4:02). Het kleine stukje stuwwal breekt altijd je ritme, gelukkig was de rest bam het parcours heel goed. Kees moedigde me aan door te roepen dat ik zesde lag. Op het laatste stuk haalde ik nog aardig wat lopers van de halve marathon in, die toch 75 minuten eerder waren gestart. Een eindje voor me liep nummer 5 in de wedstrijd, met een laatste versnelling probeerde ik die nog te pakken. Ik kwam nog wel dichterbij, maar bleef er uiteindelijk 4 seconden achter. Maar een eindtijd van 42 minuten precies was natuurlijk erg goed en toch weer ruim 2 minuten sneller dan vorig jaar. 

Na uitlopen en douchen moesten we nog even wachten op de laatste deelnemer van de marathon:


Daarna zat deze zeer geslaagde uitvoering van de Bosmarathon er weer op.

1 opmerking:

Rik van Zadelhoff zei

Gefeliciteerd met je nieuwe pr!