dinsdag, januari 10, 2012

Geen stressfractuur

In de afgelopen weken had ik na een training of wedstrijdje een vaag pijntje in mijn linkervoet. Na een paar dagen was het wel weer over. Na de Sylvestercross was het wat hardnekkiger, maar mede door het overslaan van de training van vorige week donderdag had ik er bij de start van de Florijn Winterloop geen last van. Ook tijdens het lopen voelde ik niets bijzonders, maar daarna wel weer en hardnekkiger.

Het was nu ook gevoelig als ik er op drukte en ik ontdekte dat het een beetje roze was. Bijzonder is dat ik er bij het wandelen eigenlijk geen last van heb. Maar de symptomen begonnen toch wel een beetje op een stressfractuur te lijken. Dus besloot ik vandaag de huisarts te bezoeken, die me voor de zekerheid doorstuurde voor een foto.

In het ziekenhuis was de conclusie dat de botjes allemaal nog heel zijn, dus geen fractuur. Deze week zal ik met de huisarts overleggen, maar een periode van rust lijkt zich in ieder geval aan te dienen.

Naar de oorzaak zit ik een beetje te gissen. Ik loop veel op mijn voorvoet, dat is een factor die zeker invloed heeft. Verder ben ik twee en een halve week geleden in het donker op een object gaan staan, waardoor ik me bijna verstapte, maar was dat nu met links of rechts.

1 opmerking:

John zei

Klinkt een beetje op het probleem dat ik op dit moment ondervind.
Al een ander type schoen geprobeerd?