zondag, november 17, 2013

"Je loopt mooi!"

Dat zei een onbekende fietser vandaag, toen hij me voorbij kwam na zo'n twaalf kilometer tijdens een mooie duurloop door het bos bij Lage Vuursche. Hij had een tijdje achter me gereden en het dus blijkbaar goed kunnen zien. "Bedankt", stamelde ik bedremmeld en daarna liep ik nog iets makkelijker de laatste 5,5 kilometer. Het was weer een mooi nieuw rondje, een verlenging van het rondje over de Zwarte weg en ik liep lekker. Het tempo was best stevig en mijn hartslag bleef net boven de 70%.
Het compliment van de fietser was voor mij ook een bevestiging. Sinds begin dit jaar heb ik extra aan mijn techniek gewerkt. Ik let op mijn arminzet, zorg dat ik me lang maak en m'n heupen naar voren duw. De landing en afzet is onder mijn zwaartepunt en ik het lukt me ook om dit vol te houden als ik vermoeid raak. Over een paar weken hebben we een praktijk workshop over looptechniek. Ik ben benieuwd of de trainer er net zo over denkt.
Bij de training van afgelopen donderdag liepen we 3 x 10 minuten. De eerste twee deed ik het rustig aan. De laatste liet ik me verleiden om samen met Theo wat te versnellen. Ik kon op souplesse prima mee en we haalden een aantal lopers in die al iets waren uitgelopen. Ik durf daarom wel weer een wedstrijd aan en heb me aangemeld voor de Montferland Run op 1 december. Een hele snelle tijd zal het nog niet worden. Ik hoop 'm ondanks het heuvelachtige parcours vlak te kunnen lopen en er een goed gevoel aan over te houden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Complimenten ga zo door.
Groeten
John