zondag, augustus 08, 2010

Een nieuw seizoen

Mijn laatste bericht was vanbegin juni. Ondanks dat het vakantie geweest is, heb ik in de afgelopen periode niet stil gezeten. Na de laatste wedstrijd van de zomeravondcup heb ik iets minder vaak getrained vooral omdat ik andere verplichtingen had zoals afscheidsmusicals van mijn jongste zoon. Tijdens die laatste wedstrijden kwam ik regelmatig leden van de wedstrijdgroep tegen, die me uitnodigden een keer mee te komen trainen.

Vlak voor mijn vakantie heb ik dat voor de eerste keer gedaan. Op een warme avond werd er op de baan getrained en ik kreeg een aantal waardevolle aanwijzingen over mijn techniek. In de drie weken vakantie gingen mijn loopschoenen mee, maar ik heb ze niet gebruikt. Het was veel te warm en 's morgens sliep ik lekker uit. Na de vakantie stond de training voor de recreanten stil, maar voor de wedstrijdgroep niet. Een goede reden om nog met de wedstrijdgroep verder te trainen. Er wordt getrained op dinsdag- (op de baan) en op donderdagvond. Er is ook een programma voor zaterdag en zondag, maar de meeste lopers kiezen ervoor in het weekend één of meer duurlopen te doen.

Eerst liep ik voor mezelf een rondje over de Stulp, daarin merkte ik dat ik alle een paar weken niet gelopen had. In de training van dinsdag stond 12 keer 400 meter op het programma, 200 meter rust. Die wist ik constant in 1.32 te lopen. Ook de 6 keer 5 minuten van de donderdag gingen steeds op dezelfde snelheid. Vorige week zondag liep ik een langere duurloop, over het nieuwe fietspad naar de Zoom en dan nog een rondje blauwe paaltjes erna.

Afgelopen dinsdag was het 2 series van 5 keer 400 meter, met 200 meter rust en 400 meter serie pauze. Deze keer gingen de 400 meters in 1.29 met een laatste van 1.17. Op donderdag liepen we 3 keer 2000 meter. We startten individueel, de langzaamste eerst met 10 seconden ertussen. Het is geen wedstrijd, maar wel lastig om je niet te laten opjagen door de lopers voor en achter je. Het eerste rondje begon ik daardoor iets te hard 8.54. De tweede 8.55 en de derde 8.50 gingen prima.

Vandaag liep ik een rondje Stichting. Ik merk dat ik al weer twee weken lekker train. Na een training heb ik geen stijve benen en het lukt om met de handrem op te trainen en me niet met de snelle lopers mee te laten trekken. Ik let er op wat rechterop te lopen en dat gaat steeds meer vanzelf. Ik heb daarom besloten om dit seizoen met de wedstrijdgroep te gaan trainen. In de komende weken ga ik verder verkennen wat dat betekent.

Ondertussen is het ook weer tijd voor nieuwe schoenen. Nu heeft Anita besloten een eigen hardloopspeciaalzaak te beginnen: Enjoy your run. Daar heb ik gister eens rondgekeken en een analyse van mijn voeten laten maken. De keuze is gevallen op een nieuw paar Gel Nimbus, die wel nog even in mijn maat besteld moeten worden. Anita heeft er een leuke winkel van gemaakt en de collectie zal de komende tijd nog groeien.

Geen opmerkingen: